Pilih Page

Temokake manawa OCD, Tipe, lan Keruwetan

Statistik OCD

2%

saka populasi donya urip ing OCD

Anggota kulawarga liyane sing duwe kondhisi kasebut kalebu riwayat kulawarga -

1 saka 4 (25%)

Komersial

75.8% kemungkinan kelainan kuatir liyane, kalebu:

  • kelainan gupuh,
  • fobia,
  • PTSD
  • Kuatir Sosial / SAD
  • Kuatir / GAD Umum
  • Serangan gupuh / kuatir

Ditaksir

156,000,000 wong ing saindenging jagad

OCD

mengaruhi kabeh ras, suku

OCD

wis padha nyebar antarane pria lan wanita

Statistik USA

1 ing 40

wong diwasa ngalami OCD

1 ing 100

bocah lara OCD

Statistik OCDTest.com

50,000 +
tes dijupuk
Dipercaya dening
45,000 + wong
Saka kabeh
donya

Minangka kanca panandhang Kelainan Obsesif-Kompulsif luwih saka sepuluh taun, muga-muga situs web iki ndhukung sampeyan kanthi entuk pangarep-arep, kejelasan, lan pangerten babagan carane Ngakhiri Siklus OCD.

Bradley Wilson
Pendhiri OCDTest.com

Apa kelainan kompulsif obsesif?

Kelainan obsesif-kompulsif (OCD) minangka kelainan kuatir sing kasusun saka rong bagean: Obsesi lan Kepeksa. OCD minangka kahanan genetik sing nemen sing ngasilake stres yen ora didiagnosis lan dirawat kanthi bener. OCD bisa mengaruhi individu kanthi mental, emosional lan sosial kanthi parah.

Gejala OCD kalebu obsesi, sing umume dikenal minangka ide intrusif sing ora dikarepake sing dialami minangka pikiran, gambar, utawa impuls sing bola-bali sing negatif lan ngasilake stres lan rasa ora nyaman.

Jinis Tes OCD

Tes Subtipe OCD minangka tes tipe OCD sing paling lengkap ing internet. Tujuane yaiku nggawe tes sing bakal nuduhake jinis OCD sing ana saiki lan tingkat apa sing ana. Tes iki kasusun saka 4 pitakon saben tes individu, total 152 pitakon ing tes subtipe iki.

Kelainan obsesif-kompulsif (OCD) Tes & penilaian mandhiri

Situs web kita nawakake macem-macem pilihan tes OCD, kalebu Tes Keruwetan OCD, Tes Pikiran Intrusive OCD, Jinis Tes OCD, lan Subtipe Individu Tes OCD. Tes Keruwetan OCD dirancang kanggo ngetrapake tingkat keruwetan lan jinis gejala OCD ing pasien OCD. Sadurunge miwiti tes, waca definisi lan conto "Obsesi" lan "Kepeksa" ing ngisor iki. Coba Tes Keruwetan OCD.

Kajaba iku, kita uga nawakake Tes Subtipe OCD, sing bakal mbantu ngenali jinis OCD sing bisa nandhang lara. Tes iki nduwe total 38 subtipe OCD. Tindakake Tes Jinis OCD.

Obsesi

Obsesi minangka pikiran, gambar, utawa dorongan sing bola-bali, ora dikarepake, intrusif, sing nyebabake gangguan lan rasa ora nyaman. Tema obsesi kanggo individu sing duwe OCD bisa macem-macem wujud; kuman, urutan, simetri, wedi ngrusak, pikiran lan gambar sing kasar, wedi seksual, religius lan moralitas. Ing kabeh kasus, pikirane nggawe rasa wedi marang wong sing duwe OCD amarga padha nglawan identitas lan mangu-mangu lan ora yakin ing uripe.

Kepeksa

Kanggo ngilangi rasa kuwatir rasa kuwatir, wedi, isin, lan / utawa njijiki saka obsesi, tumindak utawa tumindak ditindakake kanggo nyuda utawa ngilangi kasusahan. Iki diarani Kepeksa. Kepeksa, utawa tumindak kanggo ngindhari utawa nyuda kuatir utawa luput, bisa uga ana macem-macem bentuk; reresik, ngumbah, mriksa, ngetang, ngetrapake, utawa tumindak mental sing muter maneh utawa mriksa mental kanggo nemtokake manawa ana sing nindakake utawa bisa nindakake pamikiran Obsesi.

Sepira umum siklus OCD lan OCD?

Panaliten saka Organisasi Kesehatan Dunia ngidentifikasi manawa OCD kalebu, sepuluh penyakit utama, sing ana gandhengane karo gangguan psikososial sing dhuwur. OCD wis dadi kelainan kejiwaan paling umum nomer papat lan panyebab utama cacad kaping 10 ing saindenging jagad. Ing Amerika Serikat wae ana luwih saka telung yuta wong sing nandhang OCD (International OCD Foundation, 2018).
Waca liyane babagan definisi OCD.
Siklus OCD sipate bunder, owah saka pamikiran sing ngganggu (obsesi), nyebabake rasa wedi, mangu-mangu utawa kuatir, nyebabake kabutuhan tumindak kompulsif kanggo nemokake rasa wedi lan kuatir sing ditindakake obsesi sing nyebabake obsesi asli. Masalah siklik digawe amarga nyuda rasa ora nyaman lan kasusahan amarga nindakake paksaan mung sawetara wae nganti obsesi dialami maneh.
Kajaba iku, ngilangi kuatir mung kanggo nguatake lan nguatake obsesi asli. Mula, tumindak utawa tumindak asli sing wiwitane nyuda kasusahan diulang maneh kanggo luwih nyuda rasa ora nyaman, lan dadi ritual dadi paksaan. Sabanjure, saben paksaan nguatake obsesi, sing nyebabake penekanan luwih lanjut. Asile, siklus ganas OCD diwiwiti.

Saka Blog