Pilih Page

Pilarian terang naha éta OCD, Type, sareng Severity

Statistik OCD

2%

tina penduduk sadunya hirup sareng OCD

Likelihood anggota kulawarga sanés anu ngagaduhan kaayaan sareng riwayat kulawarga kaayaan -

1 ti 4 (25%)

Comorbidity

75.8% kamungkinan ngalaman gangguan kanyeri anu sanés, kalebet:

  • gangguan panik,
  • fobia,
  • PTSD
  • Kahariwang Sosial / Duka
  • Kahariwang Umum / GAD
  • Serangan Panik / Kahariwang

Diperkirakeun

156,000,000 jalma di dunya

OCD

mangaruhan sadaya ras, étnis

OCD

sarua sumebar antara lalaki jeung awéwé

Statistik AS

1 di 40

déwasa kaserang OCD

1 di 100

barudak kaserang OCD

Statistik OCDTest.com

50,000 +
tés dilaksanakeun
dipercaya ku
45,000 + jelema
Ti sadayana
dunya

Salaku sasama sangsara obsessive-compulsive Disorder langkung ti dasawarsa, kuring ngarepkeun yén halaman wéb ieu ngadukung anjeun kalayan kéngingkeun harepan, kajelasan, sareng pamahaman ngeunaan kumaha Ngeureunkeun Siklus OCD.

Bradley Wilson
Pangadeg OCDTest.com

Naon karusuhan kompulsif obsesip?

Gangguan obsesip-kompulsif (OCD) mangrupikeun kalainan kahariwang diwangun ku dua bagian: Obsesi sareng Kapaksaan. OCD mangrupikeun kaayaan anu kronis, genetik anu ngahasilkeun marabahaya anu signifikan nalika henteu leres didiagnosa sareng dirawat. OCD parah tiasa mangaruhan hiji individu sacara méntal, émosional sareng sosial.

Gejala OCD kalebet obsesi, anu ilahar dipikanyaho janten pamikiran anu ngaganggu anu teu dihoyongkeun anu dialaman salaku pikiran, gambar, atanapi dorongan anu berulang anu négatip sareng ngahasilkeun marabahaya sareng teu ngarareunah.

Jinis Tés OCD

Tés OCD Subtype kami mangrupikeun tés tipe OCD anu paling lengkep dina internét. Tujuanana kami nyaéta nyiptakeun tés anu jelas bakal nunjukkeun jinis OCD anu aya sareng tingkat naon anu aya. Tés ieu diwangun ku 4 patarosan per tés masing-masing, jumlahna aya 152 patarosan dina tés subtipe ieu.

Kelainan obsesip-kompulsif (OCD) Tés & penilaian diri

Halaman wéb kami nawiskeun sababaraha pilihan uji OCD, kalebet Tés Severitas OCD, Tés Pikiran Intrusive OCD, Jinis Tés OCD, sareng Subtipe Individu Tés OCD. Tés Severitas OCD dirancang pikeun nganalisis parah sareng jinis gejala OCD di penderita OCD. Sateuacan ngawitan tés, baca definisi sareng conto ieu "obsési" sareng "Kapaksaan". Candak Tes OCD Severity.

Salaku tambahan, kami ogé nawiskeun Tés Subtipe OCD, anu bakal ngabantosan pikeun ngaidentipikasi jinis OCD anu anjeun tiasa sangsara. Tés ieu ngagaduhan total 38 subtipe OCD. Candak Tés Tipe OCD.

Kahirupan

Obsesi sacara repetitive, teu dihoyongkeun, pamikiran ngaganggu, gambar, atanapi dorongan anu négatip sareng ngahasilkeun marabahaya sareng ngarareunah. Téma obsesi pikeun jalma anu ngagaduhan OCD tiasa aya dina sababaraha bentuk; kuman, tertib, simétri, sieun ngarugikeun, pikiran telenges sareng gambar, kasieun séks, religius sareng moral. Dina sadaya kasus, pamikiran ieu nyiptakeun kasieun dina hiji jalma anu ngagaduhan OCD kusabab éta ngalawan identitasna sareng kasta ragu sareng kateupastian kana kahirupan aranjeunna.

Kapaksaan

Dina raraga meredihkeun rasa teu genah hariwang, kasieunan, éra, sareng / atanapi henteu raoseun tina obsesi, tindakan atanapi tingkah laku dilakukeun pikeun ngirangan atanapi ngaleungitkeun karesahan. Ieu disebut Kapaksaan. Kapaksaan, atanapi tindakan naon waé pikeun nyingkahan atanapi ngaleutikan kahariwang atanapi kalepatan, tiasa ogé aya dina sababaraha bentuk; beberesih, nyeuseuh, mariksa, ngitung, ngatik, atanapi tindakan méntal anu muterkeun atanapi mariksa mental pikeun nangtoskeun naha salah ngalakukeun atanapi sanggup ngalakukeun salah sahiji pamikiran obsesi.

Sakumaha umum siklus OCD sareng OCD?

Panilitian ku Organisasi Kaséhatan Dunya nyatakeun yén OCD aya diantara, sapuluh panyakit anu ngarah, anu aya hubunganana sareng tingkat luhur gangguan psikososial. OCD parantos janten gangguan kajiwa paling umum kaopat sareng panyabab utama cacad ka-10 di dunya. Di Amérika Serikat hungkul aya langkung ti tilu juta jalma kaserang OCD (International OCD Foundation, 2018).
Baca langkung seueur ngeunaan watesan OCD.
Siklus OCD sifatna bunder, bergeser tina pamikiran anu ngaganggu (obsesi), nyababkeun sieun, ragu atanapi kahariwang, nyababkeun kabutuhan tindakan anu wajib pikeun milarian kasieunan tina kahariwang sareng kahariwang anu dihasilkeun ku obsesi anu micu deui obsesi aslina. Masalah siklik didamel kusabab pangirangan ngarareunah sareng marabahaya tina maksa maksa ngan samentawis dugi ka obsesi kajantenan sakali deui.
Salaku tambahan, ngaleungitkeun kahariwang ngan ukur nguatkeun sareng nguatkeun obsesi aslina. Kusabab kitu, kalakuan atanapi kabiasaan aslina anu mimitina ngirangan kasusah teras-terasan sakali deui pikeun ngaleungitkeun rasa teu nyaman, sareng janten ritual janten paksaan. Dina gilirannana, unggal kapaksa nguatkeun obsesi, anu nyababkeun panerapan maksa salajengna. Hasilna, siklus setan OCD dimimitian.

Tina Blog