Select Page

Zbuloni nëse është OCD, Lloji dhe Ashpërsia

Statistikat e OCD

2%

e popullsisë së botës jeton me OCD

Mundësia që anëtarët e tjerë të familjes të kenë gjendjen me historinë familjare të gjendjes -

1 në 4 (25%)

comorbidity

75.8% mundësia për të pasur një çrregullim tjetër ankthi, duke përfshirë:

  • çrregullim paniku,
  • fobi,
  • PTSD
  • Ankthi Social / SAD
  • Ankthi i Përgjithshëm / GAD
  • Sulmet e panikut / ankthit

vlerësuar

156,000,000 njerëz në të gjithë botën

OCD

prek të gjitha racat, etnitë

OCD

është shpërndarë në mënyrë të barabartë midis burrave dhe grave

Statistikat e SHBA

1 në 40

të rriturit vuajnë nga OCD

1 në 100

fëmijët vuajnë nga OCD

Statistikat e OCDTest.com

50,000 +
testet e marra
Besuar nga
45,000 + njerëz
Nga të gjitha anët
botë

Si bashkëvuajtës i Çrregullimit Obsesiv-Kompulsiv për më shumë se një dekadë, shpresoj që kjo faqe interneti t'ju mbështesë me fitimin e shpresës, qartësisë dhe kuptimit se si t'i jepni fund Ciklit OCD.

Bradley Wilson
Themelues i OCDTest.com

Çfarë është çrregullimi obsesiv kompulsiv?

Çrregullimi Obsesiv-Kompulsiv (OCD) është një çrregullim ankthi i përbërë nga dy pjesë: Obsesionet dhe Detyrimet. OCD është një gjendje kronike, gjenetike që prodhon shqetësime të konsiderueshme kur nuk diagnostikohet dhe trajtohet siç duhet. OCD mund të ndikojë rëndë tek një individ mendërisht, emocionalisht dhe shoqërisht.

Simptomat e OCD përfshijnë obsesione, të cilat zakonisht njihen si mendime ndërhyrëse të padëshiruara të përjetuara si mendime, imazhe ose impulse të përsëritura që janë negative dhe prodhojnë shqetësime dhe siklet.

Llojet e Testit OCD

Testi ynë i Nëntipit OCD është testi më i plotë i tipit OCD në internet. Qëllimi ynë ishte të krijonim një test që do të tregonte qartë se cilat lloje të OCD janë të pranishme dhe në çfarë shkalle janë të pranishme. Ky test përbëhet nga 4 pyetje për test individual, gjithsej 152 pyetje në këtë test nëntipi.

Test i çrregullimit obsesiv-kompulsiv (OCD) dhe vetëvlerësimi

Faqja jonë e internetit ofron mundësi të shumta të testit OCD, duke përfshirë Testin e OCD Severity, Testin e Mendimeve Ndërhyrëse OCD, Llojet e Testit OCD dhe Nënllojet Individuale të Testeve OCD. Testi i OCD Severity është krijuar për të vlerësuar ashpërsinë dhe llojin e simptomave të OCD në pacientët me OCD. Para se të filloni testin, lexoni përkufizimet dhe shembujt e mëposhtëm të "Obsesioneve" dhe "Detyrimeve". Merrni Testin e OCD Severity.

Për më tepër, ne gjithashtu ofrojmë një Test të Nënllojit OCD, i cili do të ndihmojë në identifikimin se nga cili lloj OCD mund të vuani. Ky test ka gjithsej 38 nëntipe të OCD. Merrni Testin e Llojeve OCD.

Obsesionet

Obsesionet janë mendime, imazhe ose impulse të përsëritura, të padëshiruara, ndërhyrëse që janë negative dhe prodhojnë shqetësim dhe siklet. Temat obsesionale për individët me OCD mund të vijnë në shumë forma; mikrobet, rendi, simetria, frika nga dëmtimi, mendimet dhe imazhet e dhunshme, frika seksuale, feja dhe morali. Në të gjitha rastet, këto mendime krijojnë frikë në një individ me OCD sepse ato shkojnë kundër identitetit të tyre dhe dyshojnë kastën dhe pasigurinë në jetën e tyre.

Detyrimet

Për të lehtësuar ndjenjat e pakëndshme të ankthit, frikës, turpit dhe/ose neverisë nga një Obsesion, kryhet një veprim ose sjellje për të zvogëluar ose eliminuar shqetësimin. Kjo quhet Detyrim. Detyrimet, ose çdo veprim për të shmangur ose minimizuar ankthin ose fajin, mund të vijnë gjithashtu në shumë forma; pastrimi, larja, kontrollimi, numërimi, tikat, ose çdo veprim mendor që ripërsërit ose kontrollon mendërisht për të përcaktuar nëse dikush ka bërë ose është i aftë të kryejë ndonjë nga mendimet Obsesionale.

Sa i zakonshëm është cikli OCD dhe OCD?

Një studim i Organizatës Botërore të Shëndetit identifikoi se OCD është ndër dhjetë sëmundjet kryesore, të cilat shoqërohen me nivele të larta të dëmtimit psikosocial. OCD është bërë çrregullimi i katërt më i zakonshëm psikiatrik dhe shkaku i 10 -të kryesor i aftësisë së kufizuar në të gjithë botën. Vetëm në Shtetet e Bashkuara ka mbi tre milionë individë që vuajnë nga OCD (Fondacioni Ndërkombëtar i OCD, 2018).
Lexoni më shumë rreth përkufizimit të OCD.
Cikli OCD është rrethor, duke u zhvendosur nga një mendim ndërhyrës (obsesione), duke shkaktuar frikë, dyshim ose ankth, duke shkaktuar nevojën për një veprim detyrues për të gjetur lehtësim nga frika dhe ankthi që prodhon obsesioni, i cili ri-shkakton obsesionin origjinal. Problemi ciklik krijohet sepse zvogëlimi i shqetësimit dhe shqetësimit nga kryerja e detyrimit është vetëm i përkohshëm derisa obsesioni të përjetohet edhe një herë.
Për më tepër, lehtësimi i ankthit shërben vetëm për të forcuar dhe forcuar obsesionin origjinal. Prandaj, akti ose sjellja origjinale që fillimisht zvogëloi shqetësimin përsëritet edhe një herë për të lehtësuar më tej shqetësimin dhe bëhet e detyruar. Nga ana tjetër, çdo detyrim përforcon obsesionin, i cili çon në zbatimin e mëtejshëm të detyrimit. Si rezultat, fillon cikli vicioz i OCD.

Nga Blog